Heerenveen geeft voorsprong weg in Friese derby

Jw
19 oktober 2014, 14:23   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 14:34

De beladen Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur is zondag in een gelijkspel geëindigd (2-2). Daar zal Heerenveen het meest van balen. De thuisploeg bouwde een 2-0 voorsprong op, maar gaf die in de tweede helft uit handen. Cambuur-doelman Leonard Nienhuis veroorzaakte in de eerste helft de snelst gegeven penalty ooit in de Eredivisie.

Na de historische strafschop hield de druk van Heerenveen aan. Toch herstelde SC Cambuur zich heel aardig van de klap en had het zelfs op gelijke hoogte moeten komen. Bartholomew Ogbeche kreeg een vrije schietkans, maar vuurde recht op doelman Kristoffer Nordfeldt af. Ook Daniël de Ridder mocht ongehinderd schieten, maar trof geen doel. Aan de andere kant had ook Uth moeten scoren. De spits treuzelde echter te lang na een voorzet van Pele van Anholt.

Op deze manier maakte Cambuur het zichzelf wel erg lastig in de derby. Heerenveen probeerde de wedstrijd dood te spelen, maar was daar totaal niet toe in staat. Albert Rusnak vuurde een vrije trap af op Nordfeldt, die de bal onnodig losliet. Ogbeche, die verder niet lekker in de wedstrijd zat, was er als de kippen bij om de rebound te benutten: 2-1.

De waarschuwing werd niet adequaat opgepakt door SC Heerenveen. Tien minuten later stond de tweede van Cambuur namelijk ook al op het scorebord. Rusnak was dit maal vanuit een hoekschop de aangever en Etiënne Reijnen kopte overtuigend de bal tegen de touwen: 2-2. Een knappe comeback van de ploeg van trainer Henk de Jong, die op basis van het goede spel in de tweede helft misschien nog wel recht had op een zege. In de slotfase was het beste er echter af bij beide ploegen, waardoor de punten werden gedeeld

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!