Willems voelt zich beter dan ooit: "Ben meer volwassen"

19 oktober 2014, 07:00   Bijgewerkt: 18 oktober 2014, 22:45

Met bondscoach Guus Hiddink op de tribune liet Jetro Willems zich zaterdag van zijn beste kant zien. De linksback speelde tegen AZ een uitstekende wedstrijd en had met twee assists een belangrijk aandeel in de 3-0 zege van zijn ploeg. De PSV'er heeft, na een mindere periode, de weg omhoog weer gevonden.

De carrière van Willems was de afgelopen jaren een achtbaan. Hij schoot als een komeet omhoog en stond als 18-jarige als basisspeler op het EK in Polen en Oekraïne, maar daarna volgde de vrije val. Willems kreeg kritiek, op zowel zijn manier van spelen als zijn instelling, en raakte buiten beeld bij de nationale ploeg. Tegen AZ bewees hij echter weer waarom veel mensen in hem de Oranje-linksback van de toekomst zien. Hij kwam in defensief opzicht niet in de problemen en was voetballend uitstekend, met twee assists als gevolg.

Na afloop van het duel werd Willems bedolven onder de journalisten. Iedereen wilde van hem weten hoe hij de wedstrijd beleefd had en hoe het komt dat hij ineens weer zo frank en vrij voetbalt. Hij lijkt weer op de onbevangen linksback die in 2012 doorbrak, maar Willems ziet dat zelf anders. "Ik ben nog nooit zo goed geweest", sprak hij. "Ik ben meer volwassen geworden, heb meer ervaring. Dit is al mijn vierde seizoen bij PSV, hè. Ik heb de afgelopen jaren veel meegepikt. Misschien had ik die jaren nodig om mezelf te ontwikkelen."

Willems heeft zichzelf niet alleen als voetballer, maar ook als professional ontwikkeld. "Vooral in het nemen van beslissingen", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. "Daar viel voor mij veel winst te boeken, dat heeft met volwassenheid te maken. Ik weet nu wat ik wanneer kan doen. Je moet leren wanneer iets wel en niet kan."

Als hij de lijn van de wedstrijd tegen AZ door weet te trekken, lijkt het een kwestie van tijd voordat Willems weer bij het Nederlands elftal komt. "Dat is niet aan mij, om daarover te praten", blijft hij bescheiden. "Of ik mijn visitekaartje afgegeven heb aan de bondscoach? Dat hoop ik. Maar mijn focus ligt nu alleen op PSV. We zijn met deze wedstrijd begonnen aan een nieuw blok, dat loopt tot half november. Dat willen we goed afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen