De Ridder: "Heb qua talent zeker niet alles uit carrière gehaald"

18 oktober 2014, 15:33

Daniël de Ridder staat momenteel onder contract bij SC Cambuur, maar zijn loopbaan had naar eigen zeggen heel anders kunnen lopen. De voormalig speler van Ajax en Jong Oranje heeft niet alles uit zijn carrière gehaald, vindt hijzelf. "Qua talent zeker niet."

"Ik droomde ervan om bij de beste clubs van de wereld te spelen en ik heb het gevoel dat ik dat had gekund", zegt hij tegen Helden Online. "Maar ik vind het nu niet meer zo erg. Ik heb laten zien wat ik kan, misschien niet constant maar wel bij vlagen. Ik heb geweldige wedstrijden gespeeld tegen topclubs als Arsenal, Manchester City en Real Madrid. Tegen Arsenal en City was ik bijvoorbeeld een van de besten op het veld. Ik heb voor mezelf de bevestiging dat ik dat talent aan kon. Nu is het een uitdaging om dit seizoen constant te blijven spelen."

De Ridder moest geregeld geblesseerd toekijken bij zijn werkgevers. "Ik heb nooit écht grote blessures gehad, meestal van die kleine, zeurende", legt de aanvaller uit. "Het klinkt misschien heel spiritueel maar ik denk dat fysiek en mentaal dicht bij elkaar liggen. Toen ik een half jaar bij Heerenveen speelde, kreeg ik wel een grote blessure: een nekhernia. Ik was behandeld door een manueel therapeut en mocht eigenlijk de volgende dag niet trainen, toch deed ik mee aan de koptraining. Ik denk dat als ik op dat moment mentaal sterker was, ik makkelijker niet mee had gedaan aan de training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen