Del Bosque: "Intentie is om na EK 2016 terug te treden"

17 oktober 2014, 11:58

Vicente del Bosque is al jaren het gezicht van de Spaanse nationale ploeg. Hij boekte veel grote successen met La Roja, maar de afgelopen maanden verliepen ronduit teleurstellend. Spanje werd op het WK in Brazilië op betreurenswaardige wijze onttroond als wereldkampioen en sindsdien gaat het niet meer zo goed als voorheen. Del Bosque heeft er geen spijt van dat hij niet is opgestapt en wil blijven tot en met het EK 2016. Daarna vindt hij het genoeg geweest.

De Spaanse bondscoach heeft bevestigd dat hij de intentie heeft om na het EK in Frankrijk af te zwaaien. "Ik blijf aan tot het EK 2016, tenzij ik een reden zie waarom ik dit niet meer wil. Maar dat verwacht ik niet. Mijn intentie is om pas na het EK terug te treden", zegt Del Bosque tegen de Spaanse sportkrant AS.

Del Bosque heeft er geen spijt van dat hij na de successen op het WK 2010 of het EK 2012 niet afscheid nam. "Waarom zou ik niet blijven? Dan had ik Real Madrid ook net zo goed kunnen verlaten toen ik daar voor de eerste keer de Champions League won. Voetbal is mijn beroep, door deze sport krijgen mijn kinderen te eten. Ik zou niet weten waarom ik zou moeten gaan. Als ik na het WK 2010 weggegaan zou zijn, hadden we misschien wel niet het EK 2012 gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen