"Had ik niet gewoon terug naar Ajax moeten gaan?"

15 oktober 2014, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na zijn doorbraak in de hoofdmacht van Ajax verkaste Daniël de Ridder met veel verwachtingen naar het Spaanse Celta de Vigo, maar een succes zou dat niet worden. De aanvaller kwam vervolgens via Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv, Grasshoppers, sc Heerenveen en RKC Waalwijk bij SC Cambuur terecht. Hij denkt nog graag terug aan zijn tijd bij Ajax.

De Ridder maakte heel wat mee in zijn carrière, maar vond het begin het leukst. "De mooiste tijd was negen jaar geleden bij Ajax. Ik ben opgegroeid in Amsterdam dus om als Amsterdams jongetje bij jouw club te mogen spelen, was fantastisch", haalt De Ridder herinneringen op in gesprek met Helden Online. Bij Celta de Vigo was hij het ongelukkigst. "Ik was toen 21 jaar oud en ik was in veel opzichten nog maar een kind. Ik had onderschat hoe het was om uit Amsterdam weg te gaan", geeft hij toe.

De aanvaller durft niet te zeggen of hij verkeerde keuzes gemaakt heeft. "Achteraf is het makkelijk praten. Ik heb wel spijt dat dingen niet goed zijn uitgepakt. Toen we met Jong Oranje Europees Kampioen werden in 2007 wilden verschillende clubs mij hebben: Birmingham, maar ook weer Ajax. Ik koos voor het Engelse avontuur. Natuurlijk denk ik achteraf: had ik niet gewoon terug naar Ajax moeten gaan?", aldus De Ridder.

"Misschien had ik me beter voor moeten bereiden, maar ik kom ook niet uit een voetbalfamilie", vervolgt De Ridder. "Mijn moeder deed alles voor me, maar ze wist niet veel van voetbal. De jongens met wie ik toentertijd bij Jong Oranje speelde, Wesley Sneijder en Nigel de Jong, hadden allemaal vaders of broers die goede voetballers waren geweest. Ik moest het allemaal zelf uitzoeken. Daarnaast denk ik dat mijn management goede deals maakte wat het geld betreft, maar dat het soms voor mij als persoon minder goede keuzes waren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen