Albanië-bondscoach acht Servische officials schuldig

15 oktober 2014, 16:44

Afgelopen dinsdag werd een voetbalavond vol EK-kwalificatiewedstrijden overschaduwd door het drone-incident dat zich tijdens de confrontatie tussen Servië en Albanië afspeelde. De Servische hoogwaardigheidsbekleders wijzen met een beschuldigende vinger naar de Albaniërs, die volgens hen 'een politieke provocatie' ondernamen. Albanië-bondscoach Gianni De Biasi wijst de Servische officials echter aan als 'schuldige'.

"Het was een traumatische ervaring, we hadden dit niet voor mogelijk gehouden", zegt De Biasi over het incident in Servië. Na 42 minuten spelen kwam er een drone uit de lucht, met een politieke boodschap die verwees naar de oorlog in 1998/1999. "We speelden prima. Het was jammer dat we de wedstrijd niet konden eindigen, nadat er fans op het veld kwamen. Het was ongelofelijk, een situatie met veel gevaar."

De Biasi geeft aan dat vier Albanese internationals blessures aan het gezicht overhielden aan de aanvallen van de supporters. "Maar ook door de acties van de beveiliging. Dat is ernstig", zegt de bondscoach. "Het stadion in Belgrado was compleet ongeschikt voor dit type wedstrijd. Of Servië een 3-0 nederlaag aan de broek krijgt hangen? Er zijn autoriteiten die dat moeten besluiten, maar de beelden zijn duidelijk. Het was extreem gevaarlijk."

Albanië verbleef tot 1.30 uur 's nachts in de kleedkamer. De selectie werd door 5.000 fans, de vice-president en de Minister van Sport opgewacht op de luchthaven in Tirana.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen