Groep A: Tsjechië wint weer, Turkije opnieuw niet

13 oktober 2014, 19:51   Bijgewerkt: 13 oktober 2014, 23:21

In de groep van het Nederlands elftal koerst Tsjechië vooralsnog in sneltreinvaart af op een EK-ticket. Na de knappe overwinningen op Oranje (2-1) en Turkije (1-2) wonnen de Tsjechen maandag ook hun derde kwalificatiewedstrijd. Kazachstan werd met 2-4 verslagen.

Tsjechië had, in tegenstelling tot Oranje afgelopen vrijdag, geen enkele moeite met Kazachstan. In Astana stond het binnen een kwartier al 0-1, Borek Dockal schoot eenvoudig raak. Vlak voor de rust haalde David Lafata de spanning uit de wedstrijd door er 0-2 van te maken. Na de pauze volgde de genadeklap. Vlak nadat de thuisploeg de paal geraakt had, maakte Ladislav Krejci de derde goal. Yuri Logvinenko deed in de slotfase met twee goals iets terug namens Kazachstan, tussendoor had de ingevallen PEC Zwolle-spits Tomas Necid het vierde doelpunt voor Tsjechië gemaakt.

Kazachstan blijft door de nederlaag steken op één punt, Tsjechië heeft er al negen. Het deelt daarmee de koppositie met IJsland, dat Oranje versloeg. Nederland blijft derde, omdat Turkije er opnieuw niet in slaagde om een wedstrijd te winnen. Na twee nederlagen op rij kwam het bij Letland niet verder dan 1-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen