Del Bosque kiest voor vijf mutaties tegen Luxemburg

12 oktober 2014, 09:57

Spanje ging afgelopen donderdag met 2-1 onderuit tegen Slowakije. Bondscoach Vicente Del Bosque zag het met lede ogen aan en gooit het roer om voor de uitwedstrijd tegen Luxemburg van vanavond (20.45 uur). Hij brengt vijf mutaties aan in zijn startformatie. Het is echter geen noodgreep, aangezien deze veranderingen al gepland stonden.

Del Bosque kondigde de wisselingen op zijn persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel aan, maar noemde niet de namen van de spelers die geslachtofferd worden. Bovendien benadrukte hij dat de mutaties al gepland waren voor het verlies in Slowakije. "We wilden de wissels al doorvoeren voordat we tegen Slowakije speelden. De nederlaag heeft dit niet veranderd."

"We kiezen voor vijf veranderingen", stelde Del Bosque, die volop bekritiseerd werd na de uitglijder van afgelopen donderdag. "Ik begrijp de kritiek. Dat is inherent aan de sport en accepteren we. We gaan er niet over piekeren, maar willen drie punten pakken." In het bijzonder moeten doelman Iker Casillas en spits Diego Costa het ontgelden. "Casillas doet het prima, maar we zullen zien of hij speelt. Diego Costa scoort wel voor zijn club, misschien is de druk hier hoger voor hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen