Courtois wil meteen kloof slaan met Bosnië

12 oktober 2014, 08:00

In de EK-kwalificatiewedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Andorra (6-0 winst) had doelman Thibaut Courtois weinig te doen in het doel van België. Komende maandag wordt dat waarschijnlijk anders, als de Rode Duivels in Zenica aantreden tegen Bosnië-Herzegovina. De sluitpost van Chelsea verwacht een lastige avond.

"De match tegen Andorra was geen maatstaf. Het wordt moeilijk bij Bosnië, dat moet winnen", zegt Courtois bij Sporza. De Bosniërs hebben na twee duels pas één punt, België heeft drie uit één. "We willen zeker de drie punten meepakken uit Bosnië. Het is sowieso beter om nu al die kloof te slaan en hen met een één op negen achter te laten. Wie weet gaan ze over een jaar weer beter spelen en alles winnen. Als wij zegevieren, hebben we toch een goede start om op voort te bouwen."

Courtois meldde zich later bij de nationale ploeg van België, nadat hij in een competitieduel een hoofdblessure had opgelopen. De doelman was zelf nooit in paniek over de situatie. "De pers heeft daar wel meer commotie over gemaakt dan nodig. Ik had enkel wat hoofdpijn. Chelsea wilde geen risico nemen en keek streng toe op de onderzoeken. Maar ik deed wel oefeningen en keeperstrainingen in Londen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen