Verbannen Bakkali: "Als ik fit ben, ga ik hier weer spelen"

11 oktober 2014, 11:31

Als het aan Zakaria Bakkali ligt, gaat hij op korte termijn weer spelen voor PSV. De club liet eerder al weten dat hij niet meer voorkwam in de plannen van de club en niet hoefde te rekenen op speeltijd, maar Bakkali zelf ziet geen lastige situatie. Hij wil snel weer minuten te maken in het shirt van PSV. De clubleiding hoopt de wispelturige Bakkali in de winterstop aan een andere club te slijten.

Over drie, vier weken is de Belg weer volledig fit. PSV liet eerder weten dat hij niet meer mag spelen voor de club. "Jawel, dat mag wel. Als ik straks fit ben, ga ik hier weer spelen", stelt Bakkali verrassenderwijs in het AD. "Er ís geen moeilijke situatie."

PSV probeerde het contract met het talent lange tijd te verlengen, maar de speler kwam steeds met een andere tussenpersoon op de proppen. Tot een nieuwe overeenkomst kwam het dan ook niet. "Hij heeft PSV niet respectvol behandeld", zegt technisch manager Marcel Brands. "Daar horen consequenties bij. Het moet een eer zijn om voor deze club te spelen en niet andersom."

"Met geen enkele begeleider van Bakkali ben ik tot overeenstemming gekomen", vervolgt Brands. "Zakaria is een goede jongen. Maar er zijn te veel invloeden om hem heen. Ze komen uit een andere cultuur en vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen", zegt de beleidsbepaler, die zinspeelt op een verkoop. "Als er een club voor hem komt, gaan we praten. Deze zomer waren we akkoord met Atlético Madrid, maar daar wilde hij niet naartoe."

In principe komt Bakkali ook niet meer in actie voor Jong PSV. "Dan zit hij namelijk een ander talent in de weg en dat willen we niet", zegt hoofd opleidingen Art Langeler. "Als er bij Jong PSV tien omvallen, zou het kunnen dat Bakkali gaat spelen. Maar dat is dan wel een uitzondering."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen