Hiddink bleef rustig: "Wist dat het goed zou komen"

10 oktober 2014, 23:42

Het hield niet over, maar het Nederlands elftal trok vrijdagavond wel een overwinning over de streep tegen Kazachstan. De nietige opponent kwam in de eerste helft uit een hoekschop verrassend op voorsprong, in het tweede bedrijf herstelden Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en Robin van Persie (strafschop) de schade: 3-1. Bondscoach Guus Hiddink is content met het optreden van Oranje.

"Ja, ik denk dat we tevreden kunnen zijn", concludeert Hiddink voor de camera's van de NOS. "We kwamen heel ongelukkig achter, na de enige counter die ze geplaatst hebben. Dan moet je door een muur heen zien te komen. In de eerste helft hadden we te weinig mankracht voorin, maar we hebben wel de rust bewaard. In de rust zeiden we al dat het automatisch zou veranderen. Als we op dezelfde wijze bleven spelen, met een hoog baltempo, dan weet je dat het een kwestie van tijd is voordat het goed komt."

Toch ging het uiterst moeizaam, zag ook Hiddink. De bondscoach benadrukt dat het vooral door de speelwijze van de tegenstander kwam. "Het was handballen, we moesten er doorheen zien te komen. Als dat dan in de eerste helft niet lukt, dan weet je dat het in de tweede helft wel gaat lukken", stelt de keuzeheer van Oranje rustig.

In de tweede helft bracht het inbrengen van Huntelaar het verschil. De spits van Schalke 04 brak de ban, door een voorzet van Afellay binnen te knikken. "Zijn wissel was in de rust al de opzet, maar we stelden het eerst nog even uit. Je merkt wel dat er wat in het stadion gebeurt als hij erin komt. Het is een extra wapen, dat is lekker", stelt Hiddink, die genoot van de gelijkmaker van Huntelaar. "Het was een mooi moment, dat zijn routine en klasse tekende. Hij rondt met zoveel rust en finesse af, dat is heerlijk om te zien."

Nederland reist maandag naar Reykjavik af, voor de wedstrijd tegen IJsland. "Bij Kazachstan weet je dat ze met elf man teruggaan, maar IJsland is thuis vol vertrouwen. Die maken er meer een wedstrijd van", zegt Hiddink. IJsland won vrijdagavond met 0-3 bij Letland, waardoor het na twee duels op zes punten staat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen