Hiddink: "Kazachstan is geen ploeg die je even wegzet"

10 oktober 2014, 20:19

Het Nederlands elftal kende een valste start in de EK-kwalificatiecampagne, maar heeft vanavond (20.45 uur) de kans om het goed te maken. In de Amsterdam ArenA is Kazachstan de tegenstander. Geen opponent van formaat, maar volgens Oranje-bondscoach Guus Hiddink wel een ploeg om rekening mee te houden.

De meest opvallende naam in de startformatie van Oranje is Ibrahim Afellay, die rechts op het middenrif staat. "Bij het maken van de opstelling kijk je altijd naar de tegenstander, maar ook naar jezelf", verklaarde Hiddink in gesprek met de NOS. "Op de positie van rechtsmidden hebben we een paar mensen die daar goed kunnen spelen. Afellay speelt hier nu, maar bij Davy Klaassen was ook een stijgende lijn te bekennen. Georginio Wijnaldum was uiteraard ook een optie."

Jeremain Lens staat als linksbuiten geposteerd, in het 4-3-3 systeem. "We wilden de spitsen weer meer bereiken. Lens had een ongelukkig moment tegen Italië, omdat hij daar maar zeven minuten kon spelen. Nu zal hij weer op de linkerflank spelen", stelde Hiddink, die Kazachstan niet onderschat: "Het is geen ploeg die je even wegzet met 4-0, 5-0 of 6-0. Ik ken hun coach, die heeft bij grote ploegen getraind. Die weet het wel neer te zetten", denkt Hiddink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen