Hiddink houdt woord en stuurt genoemde namen veld in

10 oktober 2014, 20:09

De basisformatie van Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan bevat geen verrassingen. Coach Guus Hiddink gaf donderdag al aan welke elf spelers in de basis zouden starten en deze namen staan inderdaad op het wedstrijdformulier. Dit betekent dat Ibrahim Afellay start als rechtermiddenvelder en dat Arjen Robben, Jeremain Lens en Robin van Persie de voorhoede vormen.

Het is voor Afellay zijn eerste interland sinds november 2012. Na die wedstrijd, tegen Duitsland, hield een zware blessure de middenvelder lang aan de kant. Ook Gregory van der Wiel staat weer eens in de basis, de laatste keer dat hij aan de aftrap verscheen bij het Nederlands elftal was in maart van dit jaar tegen Frankrijk. In het hele jaar 2013 speelde de rechtsback van Paris Saint Germain slechts één interland. Dat hij tegen Kazachstan in de basis staat, komt mede omdat Daryl Janmaat wegens een blessure ontbreekt.

Voorin keert Arjen Robben terug, hij miste de verloren interlands tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1) wegens een blessure. Hij speelt vanaf rechts, Jeremain Lens bezet in de ArenA de linkerflank.

De wedstrijd tussen Nederland en Kazachstan in Amsterdam begint om 20.45 uur.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Blind, Martins Indi, De Vrij, Van der Wiel; De Jong, Sneijder, Afellay; Lens, Van Persie, Robben

Kazachstan: Mokin, Vorotnikov, Abdulin, Dmitrenko, Miroshnichenko, Suyumbayev, Karpovich, Shomko, Bogdanov, Dzolchiyev, Khizhnichenko

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen