Oud-AZ'er Altidore denkt aan vertrek bij Sunderland

10 oktober 2014, 12:00

Het avontuur van Jozy Altidore bij Sunderland lijkt uit te lopen op een deceptie. De voormalig spits van AZ komt in Engeland weinig aan spelen toe en als die situatie zo blijft, wil hij in januari vertrekken.

Sunderland nam Altidore in 2013 over van AZ. Zijn draai in de Premier League heeft de Amerikaan sindsdien nog niet gevonden, hij scoorde pas één keer in 33 wedstrijden. Mede daarom komt hij nu nauwelijks meer voor in de plannen van coach Gus Poyet. Dit seizoen mocht hij vier keer in actie komen in de competitie, telkens als invaller. "Ik had er alles aan gedaan om fit aan het seizoen te beginnen", zegt de spits, die tijdens het WK een blessure opliep, in Amerikaanse media. "En ik heb geprobeerd om me te bewijzen als ik mocht spelen."

Omdat hij weinig aan spelen toekomt in Engeland, staat Altidore's plek in de nationale selectie op de tocht. "Ik heb altijd gezegd dat ik heel graag voor mijn land wil spelen. Bondscoach Jurgen Klinsmann is duidelijk, niemand heeft een uitzonderingspositie. Ik moet dus zorgen dat mijn situatie verandert. Als dat bij Sunderland niet lukt ga ik in januari op zoek naar een nieuwe club, zodat ik in beeld blijf bij de bondscoach", zegt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen