Capello trof 'Zlatan-loos' Zweden: "Ik weet wat hij kan"

10 oktober 2014, 10:33

Rusland sleepte donderdag een prima resultaat uit het vuur in de uitwedstrijd tegen Zweden, op papier de zwaarste tegenstander in kwalificatiegroep G voor het EK. In Solna werd het 1-1, door goals van Aleksandr Kokorin en Ola Toivonen. Bij Zweden ontbrak de belangrijkste speler, vedette Zlatan Ibrahimovic.

Fabio Capello, bondscoach van Rusland, vond het vanzelfsprekend niet erg dat Ibrahimovic de wedstrijd miste. De spits van Paris Saint Germain bleek onvoldoende hersteld van een blessure om te kunnen spelen. "Ik ken Zlatan erg goed, weet wat hij kan en ken de waarde die hij kan hebben voor zijn ploeg. Als je hem in je ploeg hebt, kan je vaker de lange bal spelen. Hij is één van de drie beste voetballers van de wereld. Zlatan kan duels naar zijn hand zetten door te scoren en assists te verzorgen, verdedigers hebben het altijd lastig tegen hem. Hij is een speler die gele en rode kaarten kan veroorzaken", aldus de Italiaanse coach van de Russen.

Toch haast Capello zich te zeggen dat Zweden niet volledig afhankelijk is van Ibrahimovic. "We hebben het nu over één speler. Het was voor ons niet ineens een eenvoudige wedstrijd, omdat hij er niet was."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen