Zwitsers in de problemen: "Het wordt niet makkelijk"

10 oktober 2014, 10:02

Zwitserland is bijzonder slecht begonnen aan de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2016. Na de thuisnederlaag van vorige maand tegen Engeland, verloor de WK-deelnemer donderdag met 1-0 van Slovenië. En dus zijn er zorgen voor de nieuwe bondscoach Vladimir Petkovic (foto), al probeert hij zelf de rust te bewaren.

Zwitserland verloor in Slovenië door een benutte strafschop van Milivoje Novakovic, tien minuten voor tijd. "Het resultaat is helaas geen goede afspiegeling van de wedstrijd", vindt Petkovic, de opvolger van Ottmar Hitzfeld bij de Zwitserse ploeg. "Ik ben best tevreden over het spel van mijn ploeg. Maar als je niet scoort, kan je niet winnen. We hebben veel kansen onbenut gelaten."

Het moet volgens Petkovic zorgvuldiger, zowel in de afronding als in de fase daarvoor. "Dat heb ik al meerdere keren tegen de spelers gezegd. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen. Dit resultaat is negatief, maar we hebben niet veel tijd om hiervan te herstellen." De volgende EK-kwalificatiewedstrijd van de Zwitsers is al komende dinsdag, tegen San Marino. Dan hoopt het land eindelijk zijn eerste stap richting het EK te zetten. "Er komen nog veel kansen in deze cyclus, we hebben nog alle kans om ons terug te knokken. Het wordt niet makkelijk, dat is zeker. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze nederlaag tegen grote gevolgen zal hebben."

Naast Engeland, Slovenië, San Marino en Zwitserland zitten ook Litouwen en Estland in Groep E.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen