Rommedahl stopt na 126 interlands bij Denemarken

Ger
9 oktober 2014, 17:09

Dennis Rommedahl stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Denemarken. De vleugelspeler komt al meer dan een jaar niet meer in actie vanwege een hardnekkige blessure in zijn hiel. Onlangs besloot hij nog wel te willen knokken voor zijn loopbaan bij RKC Waalwijk.

De 36-jarige Rommedahl reikte tot 126 interlands, waarin hij goed was voor 21 doelpunten. Met zijn totaal komt de aanvaller drie wedstijden tekort voor het Deense record van keeper Peter Schmeichel. "Ik heb niet echt aan dat record gedacht", aldus Rommedahl. "Eigenlijk betekent elke interland meer dan dat record. Maar het was natuurlijk leuk geweest om Schmeichel te verbeteren."

Rommedahl werkte op 11 juni 2013 zijn laatste interland af. Denemarken slikte toen voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag tegen Armenië (0-4). "Ik had liever een andere wedstrijd gehad als afscheid. Dit was een vernedering", zegt de oud-speler van Ajax en PSV. "Maar het is helaas niet meer realistisch om nog voor Denemarken uit te komen. Zeker niet na zo'n lange afwezigheid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen