"Het niveau van Robben is voor Kazachstan te hoog"

9 oktober 2014, 11:42

Komende vrijdag kruist het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA de degens met Kazachstan, in het kader van de EK-kwalificatiereeks. Marco Bragonje, tussen 2006 en 2009 werkzaam voor de Kazachse voetbalbond, denkt dat de opponent van Oranje weinig te vertellen zal hebben in het duel. "Nee, een stunt, dat gaat niet gebeuren."

"Bij Oranje doet Arjen Robben weer mee en dat niveau is voor veel landen te hoog, maar zeker voor Kazachstan", stelt Bragonje, die samen met Arno Pijpers in Kazachstan neerstreek, in het AD. "Maar let op: ze kunnen zich prima organiseren en Oranje zal er niet fluitend overheen walsen. In 2006 werd met 0-0 gelijkgespeeld in en tegen België. En in Kazachstan kwam België niet verder dan 2-2. Servië werd een keer met 2-1 verslagen en Portugal won in 2007 maar net met 1-2", weet de oefenmeester.

Bragonje ziet groei bij Kazachstan, maar benadrukt dat het land op voetbalgebied nog een lange weg te gaan heeft. "Kwalificatie zit er voorlopig nog niet in, maar het land ontwikkelt zich als sportnatie. Iedereen kent de wielerformatie van Astana, maar de regering wil snel meer bereiken. In 2030 moet Kazachstan het meest welvarende land van Azië zijn", aldus Bragonje, die aangeeft dat de wedstrijd tegen Oranje er wel leeft: "Voetballen tegen de nummer drie van het WK, dat telt daar, hoor. Maar een stunt? Dat lijkt mij vrijwel onmogelijk."

Bragonje was in Kazachstan onder meer assistent-bondscoach, hoofdtrainer van FC Almaty en eindverantwoordelijk voor de nationale teams onder de 17 en 19 jaar. Momenteel staat hij als trainer aan het roer bij amateurclub Roda '23.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen