Hupperts vervangt Saymak bij Jong Oranje

6 oktober 2014, 00:05

Mustafa Saymak heeft zich afgemeld voor de play-offwedstrijden in de EK-kwalificatie tegen Jong Portugal. De middenvelder van PEC Zwolle heeft in de eredivisiewedstrijd tegen Ajax (0-0) een hamstringblessure opgelopen en moet daarom verstek laten gaan. Bondscoach Adrie Koster heeft AZ-aanvaller Guus Hupperts opgeroepen als zijn vervanger.

Jong Oranje speelt komende donderdag in Alkmaar het eerste duel tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Dinsdag 14 oktober is de return in Portugal. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het EK van 2015 in Tsjechië.

Hakim Ziyech, zondag met een doelpunt en assist nog uitblinker aan de zijde van FC Twente tijdens het 2-2 gelijkspel bij AZ, is tot zijn eigen verrassing niet opgeroepen. "Ik vind het heel jammer dat ik er niet bij zit. De bondscoach heeft een keus gemaakt, maar ik ben er wel verbaasd over. Maar ik zal niet de enige zijn. Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius zijn normaal gesproken vaste waarden, maar die jongens zijn ook niet geselecteerd. Koster heeft me gebeld en uitgelegd dat hij voor andere spelers heeft gekozen en dat moet ik accepteren. Het is raar, maar ik kan er nu niks meer aan doen. Ik moet het op het veld laten zien en dat is vandaag gelukt", aldus Ziyech.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen