Chelsea klopt ook Arsenal, Koeman verliest met Saints

Ger
5 oktober 2014, 17:18

Chelsea blijft ook na de thuiswedstrijd tegen Arsenal dé te kloppen ploeg dit seizoen in de Premier League. De Londenaren verlengden hun ongeslagen status door de stadgenoot met 2-0 te kloppen.

Eden Hazard was in de eerste helft op Stamford Bridge van grote waarde voor Chelsea. De Belgische international kreeg een penalty mee na een overtreding van Laurent Koscielny. Hazard ging vervolgens zelf achter de bal staan en benutte de pingel. In de 78ste minuut viel de wedstrijd in het slot. De Spaanse goaltjesdief Diego Costa tekende toen op aangeven van Cesc Fabregas voor de 2-0.

Aan de zijlijn eiste Arsene Wenger overigens gedurende de eerste helft een hoofdrol voor zichzelf op. Na een grove overtreding van Chelsea-verdediger Gary Cahill op Alexis Sánchez - waarbij de Engelsman goed weg kwam met geel - had de manager van Arsenal genoeg van het gemekker van zijn collega José Mourinho. De Fransman zocht de Portugees op en duwde hem tot twee keer toe weg.

Chelsea gaat door de overwinning met een comfortabele marge aan kop in de Premier League. Na zeven wedstrijden heeft de equipe van Mourinho al vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Manchester City. Arsenal zakt naar de zevende positie, op liefst negen punten van de lijstaanvoerder.

Na vier opeenvolgende zeges bleef coach Ronald Koeman met Southampton in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met lege handen achter. Oud-Ajacied Christian Eriksen besliste het duel met een treffer in de slotfase van de eerste helft. Nacer Chadli verzorgde de assist. De voormalig speler van FC Twente was later ook bijna zelf trefzeker. De paal stond succes echter in de weg. Ondanks het verlies blijven The Saints knap derde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen