Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cambuur dendert met ruime cijfers over Dordrecht heen

Cambuur dendert met ruime cijfers over Dordrecht heen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

4 oktober 2014 – Het kan niet op bij SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden won zaterdagavond dik verdiend en met ruime cijfers van FC Dordrecht: 4-1. De bezoekers keken al na één minuut voetballen tegen een achterstand aan en kwamen die klap niet meer te boven. Cambuur stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in de Eredivisie, maar staat qua punten gelijk met koploper PSV.

Met het oog op de uitstekende seizoensstart van SC Cambuur zou FC Dordrecht vooraf gewaarschuwd moeten zijn. Bij de promovendus telt een gewaarschuwd mens echter niet voor twee. William Troost-Ekong ging al in de eerste minuut van de wedstrijd opzichtig in de fout door de bal cadeau te geven aan Albert Rusnak. Via de Slowaakse middenvelder kwam de bal terecht bij Daniël de Ridder, die zomaar door kon lopen richting het doel en met een fraaie lob over keeper Filip Kurto scoorde (1-0). De Ridder maakte daarmee het snelste Eredivisie-doelpunt tot dusver van dit seizoen.

Vijf minuten later lag de tweede van Cambuur er ook al in. De verdedigers van Dordrecht waren zo druk met het afschermen van Sander van de Streek dat Bartholomew Ogbeche de bal kon overnemen en met een schot in de verre hoek de score verdubbelde (2-0). Cambuur speelde in het eerste kwartier vorstelijk. Dordrecht werd volledig ondersteboven gelopen en had geen antwoord op het vlotte combinatiespel van de Friezen.

Dordrecht leek in deze periode rijp voor de slacht. Toch wist de ploeg van trainer Ernie Brandts het lek in de achterhoede redelijk te dichten. Cambuur moest zich wat laten inzakken, maar kwam ook niet echt in de problemen. In de laatste tien minuten werd de thuisploeg via de uitstekend spelende Furdjel Narsingh nog wel gevaarlijk, maar een derde treffer bleef Dordrecht bespaard voor de rust.

In de tweede helft sloeg Cambuur alsnog snel toe. De Ridder stuurde de bal vanaf links richting de tweede paal waar Ogbeche zijn tweede doelpunt van de avond maakte (3-0). Dordrecht was opnieuw van slag. Troost-Ekong, de zwakste speler achterin bij Dordrecht, liet zich zich opnieuw simpel de bal ontfutselen. Sander van de Streek ging er vandoor en maakte de mooiste treffer van de avond. Met zijn linkerbeen schoot hij de bal diagonaal in de kruising: 4-0. In de slotfase deed invaller Rihairo Meulens voor de statistieken nog wat terug (4-1).

Dordrecht-trainer Brandts gaf vorige week na de afgang tegen Vitesse (6-2 verlies) aan dat zoiets vanwege de aanvallende spelopvatting een keer kon gebeuren. Het is de vraag of de oefenmeester de tweede afstraffing op rij ook als incident bestempeld. Als Dordrecht zo blijft verdedigen, wordt het in elk geval een zwaar seizoen. Bij Cambuur is die angst er momenteel totaal niet. De ploeg van trainer Henk de Jong leeft met vijftien punten na acht wedstrijden namelijk op een dikke roze wolk. De vraag is hoe ver de Friezen dit seizoen gaan komen op die wolk. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd