Heracles verplettert NAC en voorkomt negatief record

Heracles verplettert NAC en voorkomt negatief record

4 oktober 2014 – Heracles Almelo heeft zaterdagavond in de achtste speelronde eindelijk de eerste punten van het seizoen gepakt. In het eigen Polman Stadion schoot de thuisploeg uit de slof tegen een onthutsend zwak NAC Breda: 6-1. Door een domme rode kaart van Stipe Perica speelden de bezoekers een uur lang met tien man. Jeroen Veldmate, Thomas Bruns, Wout Weghorst, Joey Pelupessy, Iliass Bel Hassani en Jaroslav Navratil scoorden voor Heracles en Mats Seuntjens deed wat terug voor de bezoekers.

Heracles was de competitie met zeven opeenvolgende nederlagen dramatisch begonnen en moest voor aanvang van de wedstrijd tegen NAC vrezen voor een evenaring van een negatief Eredivisierecord. In de jaren zestig verloren FC Volendam en MVV de eerste acht wedstrijden van het seizoen. Dit rampscenario kwam voor alles wat Heracles een warm hart toedraagt gelukkig niet uit. De thuisploeg werd geen strobreed in de weg gelegd door NAC en de Heraclieden regen de doelpunten aan elkaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de bezoekers, zoals wel vaker het geval is, zich ver op eigen helft terugzakken. Heracles wilde wel voetballen en was veel feller in de duels waardoor NAC werkelijk niets te vertellen had in Almelo. Al na tien minuten kreeg de thuisploeg loon naar werken. Weghorst versierde handig een strafschop die door Veldmate moeiteloos werd verzilverd. Jelle ten Rouwelaar bewees zijn ploeg even later een slechte dienst door niet adequaat te reageren op een afstandsknal van Bruns.

Na een half uur deed Perica NAC helemaal de das om. De geïrriteerde Perica mocht van scheidsrechter Ed Janssen gaan douchen nadat hij op het been van Simon Cziommer was gaan staan. Na een fijne steekbal van Bruns gooide Weghorst de wedstrijd vijf minuten voor rust definitief in het slot. De jonge spits werd op randje buitenspel weggestuurd en vond in de korte hoek het dak van het doel.

Nebojsa Gudelj probeerde met een dubbele wissel de schade in de tweede helft te beperken maar de thuisploeg kende geen mededogen. Via een droge knal van Pelupessy, een geweldige uithaal in de verre kruising van Bel Hassani en een eenvoudig doelpunt in een leeg doel van Navratil scoorden de Heraclieden ook na rust drie keer. Dat invaller Seuntjens tussendoor met links wat terug had gedaan voor de bezoekers mocht de feestvreugde voor het uitbundige thuispubliek niet bederven.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020