Messi en Neymar leiden Barça in stormminuut naar zege

4 oktober 2014, 19:57

FC Barcelona heeft zaterdagavond op zeer comfortabele wijze afgerekend met Rayo Vallecano. Eén wervelende minuut was voldoende voor de Catalaanse grootmacht. Na 35 minuten werd er binnen een tijdsbestek van één minuut twee keer gescoord in het Estadio de Vallecas in Madrid, wat een 0-2 eindstand opleverde.

Barça had slechts één minuut nodig om het verschil te maken tegen Rayo. Lionel Messi schonk de Catalaanse formatie na ruim een uur spelen de voorsprong met een fenomenale lob en amper een minuut later deed ook zijn aanvalsmaatje Neymar een duit in het zakje. Beide sterspelers gaan elkaar steeds beter vinden. Dit gaven ze de afgelopen weken zelf aan en onderstrepen ze absoluut op het veld.

Rayo had weinig in de melk te brokkelen tegen Barça, zeker toen Jorge Morcillo na een uur spelen met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Per slot van rekening moest ook Javier Aquino inrukken. Ook hij liep tegen zijn tweede gele kaart aan, in de slotfase van het duel.

Barça heeft de koppositie weer overgenomen van Valencia, dat Atlético Madrid zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen toediende: 3-1.