Elvis weer 'the King' in de Kuip: "Ik kon alleen schieten"

2 oktober 2014, 22:26

Ruim een maand na zijn heroïsche doelpunt in de play-off tegen Zorya Luhansk (4-3), was Elvis Manu ook in de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord in de Europa League-groepsfase de gevierde man. Hij schoot in de slotfase van het duel met Standard Luik raak en bezorgde de Rotterdamse club zo de volle winst: 2-1.

"Mooi, dit", zegt Manu tegen onder meer FCUpdate.nl over zijn nieuwe heldenrol in een Europees duel. "Prachtig voor iedereen bij de club dat we gewonnen hebben, want we willen heel graag overwinteren in de Europa League." Zijn doelpunt tegen Zorya Luhansk, diep in blessuretijd, vierde Manu door met ontbloot bovenlijf door de Kuip te denderen. Ditmaal hield de aanvaller zijn tricot keurig aan. "Ik wil niet nog een gele kaart", knipoogt hij. "Dus ik hield mijn shirt nu maar aan."

In totaal kreeg de 21-jarige Manu tegen Standard vier prima kansen om te scoren, keurig verdeeld over beide helften. Zijn grootste mogelijkheid kreeg hij één minuut voordat hij scoorde. Hij kwam na een geweldige aanname helemaal vrij voor keeper Eiji Kawashima te staan, maar kreeg de bal er niet in. "Met meer geluk dan wijsheid stopte die keeper de bal", bromt Manu. De spits leek door deze misser de schlemiel van de avond te worden, maar door zijn treffer was hij een minuut later toch weer 'the King'. "Dat is voetbal", gooit hij er een cliché uit. "Ik kreeg de bal met een beetje geluk voor mijn voeten en kon eigenlijk maar één ding doen: schieten."

Manu lijkt door zijn goals en prima spel een vaste basisplek te hebben veroverd bij Feyenoord, hij krijgt op links voorlopig de voorkeur boven Jean-Paul Boëtius. Manu geniet van zijn huidige rol. "Ik ga niet over de opstelling, het enige dat ik kan doen is bewijzen dat ik in de basis hoor. Of ik me goed voel op links? Zeker, ik kan er mijn acties maken. En het is heerlijk spelen met een spits als Colin Kazim naast je. Ik kan veel van hem leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen