Ferdinand keek ogen uit in Rio: "Oranje-selectie zat in de bar"

1 oktober 2014, 16:33

Rio Ferdinand is vol lof over de manier waarop Louis van Gaal tijdens het WK in Brazilië omging met zijn spelers. In tegenstelling tot de voetballers van Engeland, die naar zijn mening behandeld worden als baby's, werden de Oranje-internationals volgens hem door de bondscoach benaderd als volwassen mensen.

Ferdinand keek in Rio de Janeiro, waar hij was als analist voor de BBC, zijn ogen uit. "Op een avond zat ik in de hotelbar met Fabio Cannavaro, te wachten op Christian Vieri. Plotseling kwam bijna de complete selectie van Nederland binnen, ze gingen allemaal chillen in de bar", schrijft Ferdinand in zijn boek #2sides. "Ik zat naast Wesley Sneijder en vroeg hem wat er aan de hand was. Hij zei dat de manager het prima vond als ze naar de bar gingen, zo lang iedereen maar om elf uur terug was. De Engelse spelers worden tijdens zo'n toernooi behandeld als totale baby's, om wat voor reden dan ook. Misschien omdat de manager de spelers niet vertrouwt, of omdat er anders rare verhalen in de kranten zouden komen. Maar in Nederland is in de media volgens mij niet eens genoemd dat de spelers in de bar zaten. Alle spelers van Oranje oogden relaxed en vrij", schrijft hij.

Van Gaal baarde tijdens het WK ook opzien door spelersvrouwen regelmatig toegang te geven tot het hotel, iets dat in Engeland ook ondenkbaar is. Ook liet hij de voetballers af en toe het strand van Rio opgaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen