Verbeek fileert Stewart en AZ: "Chaos en mismanagement"

30 september 2014, 09:39

Het ontslag bij AZ zit Gertjan Verbeek nog steeds niet lekker. De momenteel werkloze coach ziet de situatie bij de Alkmaarse club met lede ogen aan. "Het is duidelijk dat hier alleen maar verliezers zijn. Als ik aan AZ denk, komen een paar woorden in me op: chaos, mismanagement en negatieve publiciteit."

Marco van Basten opteerde voor een rol als assistent-coach, Alex Pastoor moest hem als hoofdcoach opvolgen, maar werd ontslagen wegens het 'lekken van bedrijfsgevoelige informatie'. Het was zodoende zeer onrustig bij AZ, dat John van den Brom inmiddels heeft aangesteld als hoofdtrainer. "Laten we het erop houden dat Earnest Stewart niet erg duidelijk is en ongelukkig in de communicatie. Dit is jammer voor AZ. Ze moeten oppassen dat er niet hetzelfde gebeurt als de afgelopen jaren bij Heerenveen", zegt Verbeek tegen Helden Online.

"Iedereen was altijd heel positief ten opzichte van Heerenveen, maar door een paar jaren slecht beleid kan dit zo omdraaien", waarschuwt Verbeek. "Bij Heerenveen zie je dat spelers ineens niet willen komen, sponsors zich afkeren en toeschouwersaantallen dalen. Ineens is PEC Zwolle die fijne, aanraakbare club. Nogmaals, AZ moet ervoor waken dat ze niet Heerenveen achterna gaan. Ze hebben stabiliteit en rust nodig, vooral in de leiding", weet de coach, die vorig jaar ontslagen werd bij 1.FC Nürnberg.

Verbeek wil niet eeuwig stilzitten en zou het liefst snel weer aan de slag gaan: "Natuurlijk ga ik het liefst weer aan het werk als trainer. Maar ik verveel me niet en zit ook niet met een rotgevoel thuis, loop niet met mijn ziel onder mijn arm. Ik noem mezelf werkzoekend, maar zeker niet werkeloos. Op dit moment speelt er helaas niets", stelt de oefenmeester, die tevergeefs gepolst werd door Heracles Almelo, maar nog meer mogelijkheden had: "Ik word af en toe gebeld, zoals laatst voor een club in Saoedi-Arabië. Maar dat werd niets. Voor mij zijn financiën niet het belangrijkst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen