BeNeLeague volgend jaar wellicht in andere constructie

30 september 2014, 08:40

Mocht de BeNeLeague na dit seizoen nog zijn doorgang vinden, dan ligt het voor de hand dat deze competitie een ander karakter zal hebben. Waasrschijnlijk zullen er dan meer Nederlandse clubs en minder clubs uit België deelnemen. Deze opzet heeft de projectgroep van de KNVB met clubafgevaardigden van Ajax, FC Twente en ADO Den Haag gemaakt.

De projectgroep wil dat er toekomst zit in de BeNeLeague. "Belgische clubs profiteren meer dan Nederlandse, maar onze zuiderburen leveren een veel kleinere bijdrage en blijven op Standard Luik na sportief ver achter", stelt KNVB-directeur Hans Spierings in De Telegraaf.

Na dit seizoen draait de KNVB de geldkraan dicht voor de BeNeLeague. Dat zorgt ervoor dat de clubs moeten nadenken over de toekomst. "We willen mogelijk door met de BeNeLeague, maar de competitie moet zelf de broek ophouden. Daarvoor is een andere verhouding nodig tussen Nederlandse en Belgische clubs. Vrouwenvoetbal in Nederland en België valt niet te vergelijken", aldus Spierings. In Nederland zijn 137.000 voetbalsters actief, tegenover 40.000 in België.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen