Drama voor Inter, ook averij voor Milan en Fiorentina

28 september 2014, 17:02   Bijgewerkt: 28 september 2014, 20:07

Het moet raar lopen, wil het gevecht om het kampioenschap in de Italiaanse Serie A geen tweestrijd worden tussen Juventus en AS Roma. Beide ploegen trokken zaterdagavond eenvoudig een overwinning over de streep en de concurrenten liet het zondag grotendeels afweten. Internazionale blameerde zich in eigen huis tegen Cagliari (1-4), terwijl AC Milan en Fiorentina niet verder kwamen dan een remise tegen respectievelijk Cesena (1-1) en Torino (1-1).

Inter stapte met de staart tussen de benen van het veld af in het eigen Giuseppe Meazza. De Nerazzurri liepen tegen een beschamende thuisnederlaag aan tegen Cagliari, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd wel met een man meer speelde. Inter-captain Yuto Nagatomo werd binnen een half uur namelijk al met rood van het veld gestuurd. De Japanner kreeg twee gele kaarten in evenzoveel minuten. Met een man minder werd het een zeer lastig verhaal voor coach Walter Mazzarri en de zijnen, die bij het wegsturen van Nagatomo op 1-1 stonden, door doelpunten van Daniel Osvaldo en Marco Sau.

Na de rode kaart van Inter was het prijsschieten voor Cagliari. De Sardinische formatie denderde onder aanvoering van Albin Ekdal over de Milanezen heen. De Zweed maakte voor rust nog een loepzuivere hattrick, binnen een tijdbestek van een kwartier. In het tweede bedrijf was het vechten tegen de bierkaai voor Inter, dat nog wel vierde staat, met acht punten uit vijf duels.

Milan had in de eerste helft een overwicht tegen Cesena, maar speelde de tegentander in de kaart. Christian Abbiati, althans. De goalie van de Rossoneri schonk de thuisploeg binnen tien minuten een voorsprong. Davide Succi tikte binnen, nadat Abbiati de bal liet glippen. Milan stelde wel snel orde op zaken. Verdediger Adil Rami knikte fraai raak uit een hoekschop van Keisuke Honda, die even daarvoor al dichtbij was met een fraaie vrije trap.

Gescoord werd er niet meer in Stadio Dino Manuzzi, maar Milan-verdediger Christian Zapata kreeg nog wel rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Zodoende was er weer sprake van puntenverlies voor de Milanese grootmacht, die met twee zeges aan het seizoen begon, maar het nu kwijt lijkt te zijn. Een nederlaag tegen Juventus (0-1) en gelijke spelen tegen Empoli (2-2) en Cesena (1-1) zijn weinig hoopgevend voor de formatie van trainer Filippo Inzaghi, die nu zesde staat.

Fiorentina hapert ook nog in het nog prille seizoen. La Viola speelde op visite bij Torino met 1-1 gelijk. Khouma Babacar maakte de openingstreffer van Fabio Quagliarella in het laatste kwartier ongedaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen