NEC is weer koploper, situatie RKC wordt steeds triester

28 september 2014, 16:33   Bijgewerkt: 28 september 2014, 16:42

NEC heeft zondagmiddag de macht teruggegrepen in de Jupiler League. Dankzij een 0-2 overwinning bij De Graafschap heeft de Nijmeegse formatie de koppositie weer overgenomen van mededegradant Roda JC. RKC Waalwijk, de derde degradant uit de Eredivisie, leeft momenteel in een nachtmerrie. De Waalwijkers ging in het eigen Mandemakers Stadion met 0-4 ten onder tegen Achilles '29 en kregen zodoende weer een keihard dreun te verwerken.

Op een sfeervolle Vijverberg boekte NEC een puike en verdiende zege. De in groten getale meegereisde supporters zagen hun ploeg na 25 minuten spelen op voorsprong komen door een fantastische vrije trap van Anthnoy Limbombe. In de tweede helft pegelde Kristjan Emilsson de bezoekers op 0-2, wat ondanks aandringen van De Graafschap de eindstand werd. NEC passeerde Roda JC op doelsaldo: beide ploegen hebben 21 punten, na acht speelronden.

Ze zeggen wel eens 'als de nood het hoogste is, is de redding nabij', maar dit gezegde lijkt voor RKC echter niet op de waarheid te berusten. De Brabantse club verkeert financieel gezien in uiterst zwaar weer, werd midweeks door de amateurs van HHC Hardenberg uitgeschakeld in de beker en staat op een trieste laatste plaats in de Jupiler League. Zondag blameerde de degradant zich echter opnieuw, waardoor de redding nog altijd ver weg lijkt te zijn.

RKC verloor in eigen huis maar liefst met 0-4 van Achilles '29, dat steevast onderin de competitie bungelt. Kursad Surmeli (tweemaal), Freek Thoone (penalty) en Thijs Hendriks schoten hun naam op het scoreformulier. RKC is derhalve nog steeds de rode lantaarndrager in de Jupiler League. Het verzamelde slechts vier punten in acht wedstrijden. Men zal zich in Waalwijk afvragen wanneer de nachtmerrie eindelijk zal ophouden.

FC Volendam heeft zich weer in de top drie gemeld, dankzij een zege op MVV Maastricht. De Volendammers zegevierden in 3-0, door treffers van Henk Veerman (tweemaal) en Kevin Brands. Ze staan derde, met twee punten achterstand op koplopers NEC en Roda JC.