Wispelturig FC Twente boekt derde zege op rij

Jw
28 september 2014, 16:24   Bijgewerkt: 28 september 2014, 17:04

FC Twente heeft zondagmiddag met grote moeite drie punten bijgeschreven in de Eredivisie. De Tukkers speelden een uitstekend eerste kwartier, maar zakten daarna ver weg. De ploeg van trainer Alfred Schreuder had het in de tweede helft lastig tegen de bezoekers uit Utrecht, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 3-1. Het betekent de derde zege op rij voor FC Twente.

FC Utrecht leek onderweg naar de slachtbank. Hakim Ziyech kreeg een vrije doortocht, maar was te zelfzuchtig door de bal niet af te geven aan de vrijstaande Ryo Miyaichi. Een minuut later had Luc Castaignos alsnog de 2-0 moeten maken, maar de man die de laatste weken juist zo goed op dreef is bij FC Twente, schoot de bal recht tegen doelman Robbin Ruiter op.

De fans in de Grolsch Veste bereidden zich voor op een vermakelijke middag, maar zagen tot hun teleurstelling dat de Twentse tornado na een kwartier volledig was uitgeraasd. FC Utrecht maakte de schade op en die viel met één tegentreffer mee. FC Twente maakte in de dertig minuten tot de rust een bijzonder gezapige indruk. De piepjonge Utrechtse voorhoede werd echter ook niet gevaarlijk, waardoor de thuisploeg wel met een 1-0 voorsprong gingen rusten.

De wedstrijd leek gespeeld, maar FC Utrecht kwam volledig verdiend terug in de wedstrijd. Yassin Ayoub nam de bal vol op zijn slof en zag dat FC Twente-doelman Nick Marsman volledig kansloos was op zijn inzet, die nog licht getoucheerd werd door Cuco Martina. Een spannende slotfase brak aan, waarin FC Utrecht lange tijd zicht hield op een punt. De thuisploeg hield echter stand en gooide de wedstrijd vlak na een rode kaart voor Ayoub op slot. Castaignos zorgde voor opluchting in de Grolsch Veste door voor de 3-1 aan te tekenen.