Excelsior en Cambuur delen de punten op Woudestein

Excelsior en Cambuur delen de punten op Woudestein

28 september 2014 – De vroege middagwedstrijd tussen Excelsior en SC Cambuur heeft uiteindelijk geen winnaar opgeleverd. Op Woudestein verzuimde de thuisploeg de wedstrijd voor rust te beslissen, waardoor Cambuur in de tweede helft langszij kon komen: 1-1. Tom van Weert bracht zijn ploeg op voorsprong en Bartholomew Ogbeche maakte de gelijkmaker voor de bezoekers. Door het gelijkspel is Excelsior dit seizoen in eigen huis nog altijd ongeslagen.

Op voorhand leek het een lastige middag te gaan worden voor Cambuur. De Friezen hebben het doorgaans buitenshuis niet makkelijk en Excelsior had dit seizoen nog niet verloren op Woudestein. In het eerste bedrijf was het dan ook Excelsior dat de kansen kreeg en het had er alle schijn van dat Cambuur tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan ging lopen. Maar trainer Henk de Jong kreeg zijn ploeg door een dubbele wissel en hoogstwaarschijnlijk een donderspeech in de tweede helft wel aan het voetballen waardoor Cambuur uiteindelijk een puntje mee naar huis kon nemen.

De vroege aanvangstijd leek zijn weerslag te hebben op de ploeg uit Leeuwarden want de bezoekers waren in de eerste helft nog niet helemaal wakker. Cambuur had wel het meeste balbezit maar deed daar helemaal niets mee. De thuisploeg was wel bij de les en wist regelmatig gevaar te stichten voor het Friese doel. Maar Cambuur bleef in leven doordat de voorhoede van Excelsior het vizier niet op scherp had staan. Van Weert was uiteindelijk de enige die het net wist te vinden. De aanvaller ontsnapte aan de aandacht van de bezoekers en kon in twee keer Leonard Nienhuis passeren. 

Er moest wat gebeuren bij Cambuur en Furdjel Narsingh en Sander van de moesten daar na rust voor gaan zorgen. Met name Narsingh kende een prima invalbeurt en de buitenspeler zorgde voor dreiging met een aantal gevaarlijke voorzetten vanaf rechts. Na een uur was het Ogbeche die de wederopstanding gestalte gaf door uit een hoekschop binnen te werken. Martijn Barto had de ommekeer tien minuten later kunnen complementeren maar de spits schoot op aangeven van Narsingh slap in en raakte de paal.

Hoewel Excelsior minder dreigend was dan in het eerste bedrijf kreeg het ook na rust mogelijkheden op de overwinning. Even voor de gelijkmaker kwam Cambuur goed weg doordat een doelpunt van Jeff Stans werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Van Weert. En diezelfde Stans had zichzelf en zijn ploeg een goede dienst kunnen bewijzen door in de negentigste minuut vanaf tien meter de bal tegen de touwen te rossen. Maar Nienhuis had nog een geweldige reactie in huis waardoor beide ploegen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020