Racisme-incidenten baren Van Praag 'zeer grote' zorgen

28 september 2014, 12:48

Deze week vonden er twee incidenten plaats op de Nederlandse velden, die beiden te maken hadden met racisme. Bij het bekerduel tussen hoofdklasser ASV De Dijk en Fortuna Sittard van afgelopen woensdag en bij de eredivisiewedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord van zaterdagavond waren er oerwoudgeluiden te horen van de tribunes. KNVB-voorzitter Michael van Praag maakt zich 'zeer grote' zorgen.

Van Praag baalt flink van de incidenten. "De KNVB besteedt er in de opleiding en via campagnes zeer veel aandacht aan. Deze twee specifieke gevallen zijn voor de tuchtcommissie om daarover te oordelen", zegt hij tegen FOX Sports. De bondsvoorzitter hoopt dat de clubs maatregelen zullen treffen. "Zij weten wie het zijn, en zij hebben de contacten met de supporters. De clubs moeten er alles aan doen om hen in het gareel te houden."

Het treffen tussen De Dijk en Fortuna werd meerdere keren gestaakt vanwege de oerwoudgeluiden richting Fortunees Seku Conneh. Feyenoorder Colin Kazim-Richards moest het ontgelden in Deventer, waar hij met apengeluiden werd bejegend. Arbiter Björn Kuipers werd op de hoogte gesteld van de spreekkoren, maar ondernam geen actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen