Pechvogel Roorda: "Zou mezelf bijna kunnen opereren"

27 september 2014, 12:45

Geert Arend Roorda stond bij sc Heerenveen jarenlang te boek als een groot talent, maar is enigszins afgegleden in de voetbalwereld. Na een tegenvallende periode bij Sparta Rotterdam zit de middenvelder nu geblesseerd en werkeloos thuis. Desondanks blijft de 26-jarige positief.

In de voorbereiding op het seizoen trainde Roorda mee bij SC Cambuur. Daar sloeg het noodlot toe, hij raakte op de training geblesseerd. Met een achillespeesblessure staat hij nog zes maanden buitenspel. "Ik denk dat het slaagt. Ik ben altijd teruggekomen", zegt Roorda in de Leeuwarder Courant.

"Ik heb al zoveel meegemaakt, ik zou mezelf bijna kunnen opereren", doelt hij op de vele blessures die hij heeft gehad. "Natuurlijk had ik een carrièreplan in mijn hoofd, maar daar doe je niets aan. En ja, ik heb mijn dip ook wel gehad, maar die uit ik niet. Voetbal is net als fietsen, zoiets verleer je niet. Maar je krijgt de fijne kneepjes alleen terug door veel te spelen", aldus Roorda.

De middenvelder ziet een eventuele overstap naar het amateurvoetbal niet zitten. "Als het niet slaagt en ik niet meer op niveau kan komen is dat vervelend, maar het leven gaat gewoon door. Je moet jezelf in de spiegel kunnen aankijken en dan zeggen: ik heb er alles aan gedaan. Maar dat het slaagt, daar ben ik eigenlijk zeker van", blijft hij positief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen