Man City maakt er zeven, Chelsea en Tottenham ook verder

24 september 2014, 22:55   Bijgewerkt: 24 september 2014, 23:03

Manchester City heeft in eigen huis de vloer aangeveegd met Sheffield Wednesday, dat compleet kansloos was. De Engels kampioen was veel sterk voor de Championship-ploeg: 7-0. Chelsea is ook door in de League Cup. De Londenaren versloegen Bolton Wanderers met 2-1. Tottenham Hotspur, met Michel Vorm in de goal, rekende moeizaam af met Nottingham Forest: 3-1.

Frank Lampard was afgelopen weekend met een treffer tegen Chelsea al belangrijk geweest voor Manchester City, vanavond was hij wederom van grote waarde. Na rust scoorde de huurling de openingstreffer. De Engelsman zette zijn team daarmee op het juiste pad, want daarna vond er een ware doelpuntenregen plaats. Edin Dzeko, Jésus Navas, Yaya Touré, opnieuw Dzeko, debutant Pozo en wederom Lampard tilden de stand naar 7-0.

Chelsea had het een stuk lastiger met een team uit de Championship. Verdediger Kurt Zouma bracht de Londenaren nog wel op voorsprong, maar Matt Mills maakte na dertig minuten verrassend de gelijkmaker. Oscar schonk de Engelse topclub uiteindelijk de zege, door tien minuten na rust voor de 2-1 te zorgen.

Tottenham Hotspur kwam in eigen huis na een uur op achterstand tegen Nottingham Forest, maar een afgang bleef de Londenaren bespaard. The Spurs, met debutant Vorm onder de lat, trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-1. Ryan Mason, Roberto Soldado en Harry Kane zorgden voor de goals.