Bayern München zet Paderborn terug op aarde

23 september 2014, 22:31   Bijgewerkt: 23 september 2014, 23:20

SC Paderborn is terug op aarde. De promovendus was na vier speeldagen, op doelsaldo, de trotse lijstaanvoerder in de Bundesliga, maar dinsdag ging het in de Allianz Arena hard onderuit bij medekoploper Bayern München: 4-0.

Arjen Robben keerde bij Bayern München terug in de basis. De Nederlandse aanvaller zou dat eigenlijk afgelopen weekend al doen tegen Hamburger SV, maar in de warming-up haakte hij af met hamstringklachten. Deze bleken niet ernstig en dus kon hij dinsdag in de topper tegen Paderborn wel aan de aftrap verschijnen.

In de achtste minuut was Robben betrokken bij de 1-0 voor Bayern München. De Oranje-international bediende Thomas Müller met een steekbal. De Duits international legde het leder op fraaie wijze, met de hak, terug op Mario Götze, die de bal tegen de touwen joeg. Robert Lewandowski zorgde al binnen een kwartier voor een verdubbeling van de Beierse voorsprong.

De 2-0 bleef lang op het scorebord staan, maar in het laatste kwartier liep Bayern alsnog uit naar een ruime overwinning. Götze tekende in de 78ste minuut met zijn tweede van de avond voor de 3-0. Het slotakkoord was voor Müller. Robben verrichte het voorbereidende werk.

Bayern München is door de winst nu met elf punten alleen koploper in de Bundesliga. FSV Mainz 05 en 1899 Hoffenheim, die beide net als Paderborn en Bayern acht punten hadden, speelden gelijk. Hoffenhem deed dat voor eigen publiek tegen SC Freiburg (3-3), Mainz remiseerde in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt (2-2).

Schalke 04 boekte op visite bij Werder Bremen haar eerste overwinning van het seizoen: 0-3. Max Meyer, Roman Neustädter en Tranquillo Barnetta namen de doelpunten voor de equipe uit Gelsenkirchen voor hun rekening. Klaas-Jan Huntelaar leverde twee keer de eindpass. De Achterhoeker had, net als Eljero Elia bij Werder Bremen, een basisplaats bij Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen