Rutten: "Het wordt tijd dat we onszelf gaan belonen"

23 september 2014, 15:20

Feyenoord speelde in De Klassieker tegen Ajax met het mes tussen de tanden. De Rotterdammers creëerden kans op kans en wisten negentig minuten lang te domineren tegen de aartsrivaal. Desondanks stond de formatie van coach Fred Rutten uiteindelijk met lege handen. In de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles hopen de Feyenoorders dat niet alleen het spel, maar ook het resultaat positief zal zijn.

"Het wordt tijd dat we onszelf gaan belonen", zegt Rutten op Feyenoord.nl aan de vooravond van het bekerduel in Deventer. De coach is zich er van bewust dat de KNVB Beker de kortste weg naar Europees voetbal is. "In het bekertoernooi kunnen we dus in een klein aantal wedstrijden direct Europees voetbal veiligstellen. Dat is heel aantrekkelijk, ook omdat je dan een totaal andere voorbereiding hebt dan dit seizoen, omdat je geen voorrondewedstrijden hoeft te spelen. De beloning voor het winnen van de beker is dus groot."

Rutten zal weinig mutaties doorvoeren in zijn basisopstelling, zo geeft hij aan. "Gezien de huidige situatie zijn we niet in de positie om spelers rust te geven. We spelen deze week twee heel belangrijke wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, dat ook nog eens een echte cupfighter is. Dan kun je niet gaan experimenteren", aldus de Feyenoord-keuzeheer, die in dat kader ook 'gewoon' voor Kenneth Vermeer kiest.

Feyenoord heeft de zaakjes op fysiek gebied aardig op orde, vindt Rutten. "We zijn fysiek heel sterk. Daardoor konden we bijvoorbeeld zondag Ajax negentig minuten lang onder druk zetten. Dat heeft mij niet verrast, want de afgelopen periode hebben we maatwerk geleverd per speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen