Van Gaal: torenhoge verwachtingen, dramatische start

23 september 2014, 13:52   Bijgewerkt: 23 september 2014, 16:30

Een klinkende 4-0 zege op Queens Park Rangers leek de wederopstanding van Manchester United in te luiden, maar de club van Louis van Gaal werd afgelopen weekend hardhandig met beide benen op de grond gezet. Het verloor in een dramatische thriller met 5-3 van promovendus Leicester City, waardoor de slechtste start sinds het seizoen 1992/1993 een feit is voor de Mancunians. Het zorgt ervoor dat de gemoederen op Old Trafford steeds meer oplopen.

Perfecte oefencampagne, rampzalige start

Alle plannen, goede intenties en hoop op beterschap werden in de eerste wedstrijd van het seizoen aan flarden geschoten door Swansea City, dat verrassend met 1-2 zegevierde op Old Trafford. United kon weer opnieuw beginnen. Een kleurloze 1-1 remise bij Sunderland werd opgevolgd door een vernederende 4-0 nederlaag bij League One-club Milton Keynes Dons, in het kader van de League Cup. Ook tegen Burnley (0-0) kon United de verwachtingen niet waarmaken. Dat lukt wel tegen QPR (4-0), maar de euforie verdween weer volledig toen Leicester afgelopen weekend na een 1-3 achterstand met 5-3 van Van Gaal en co wist te winnen.

Volop geïnvesteerd, maar de balans is ver te zoeken

De torenhoge verwachtingen worden totaal niet waargemaakt en vanwege de magere prestaties ontstaat er een flinke lading kritiek. Men is het niet vrolijk in het rode deel van Manchester. Voormalig United-speler Phil Neville zag United ruim 190 miljoen euro investeren en vindt de resultaten maar triest. "Ze hebben nog twee transferwindows nodig, waarin dezelfde som geld als afgelopen zomer moet worden uitgegeven. Ze hebben meer dan dan 125 miljoen euro nodig om überhaupt over het winnen van de titel na te kunnen denken", stelde de oud-speler van United.

Frustraties nemen toe

Het is duidelijk: het huwelijk tussen Van Gaal en United is tot dusver allesbehalve een succesvolle. De coach komt steeds meer onder vuur te liggen. Laten we hopen dat het snel beter gaat en dat de Engelse grootmacht snel de smaak te pakken krijgt. Zoals Oranje op het WK, met Van Gaal.

Door: Koen Jans

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen