Van Gaal: "Hele ploeg verantwoordelijk voor dit verlies"

21 september 2014, 18:24

Louis van Gaal wilde zijn verdedigers niet de schuld in de schoenen schuiven na de 5-3 nederlaag van Manchester United tegen Leicester City. "Je kunt niet zeggen dat de defensie zwak was. We spelen als een team. Leicester heeft dat vandaag wel laten zien. De hele ploeg is verantwoordelijk voor dit verlies", verklaarde Van Gaal tegenover Sky Sports.

Manchester United kwam in het King Power Stadium in Leicester nog wel met 3-1 voor. "Ik denk dat de toeschouwers een fantastisch spektakel hebben gezien. Wij begonnen sterk en maakten fraaie doelpunten. In de tweede helft scoorden we opnieuw, maar we hadden dit duel echt moeten winnen. We leden te veel balverlies. We hebben te veel spelers die voor een doelpunt gingen. Leicester liet eerder dit seizoen al zien dat het terug kan komen van een achterstand."

Van Gaal ging niet in op de beslissingen van scheidsrechter Mark Clattenburg, die Leicester twee strafschoppen toekende. "Het is altijd de arbiter die beslist, maar als speler moet je hem nooit de kans geven een penalty toe te kennen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen