Lijstaanvoerder PSV dient Cambuur eerste nederlaag toe

21 september 2014, 16:26

PSV heeft zich deze week goed hersteld van de nederlaag tegen PEC Zwolle. Waar het donderdag te sterk was voor Estoril, daar rekende het zondagmiddag af met SC Cambuur. In het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers de overhand, maar na het openingsdoelpunt en de rode kaart was het rustig uitspelen voor de Eindhovenaren: 4-0.

De gemakkelijke houding van de Cambuur-spelers kwam tot uiting bij de rode kaart van Lucas Bijker. Tot tweemaal toe kreeg de verdediger een gele kaart omdat hij de bal beide keren verspeelde aan Luuk de Jong. In een ultieme poging om zijn fouten te herstellen, liep Bijker tegen geel en uiteindelijk rood aan. Uit zijn eerste fout kwam de buitenspelgoal  van De Jong rollen. Ook keeper Leonard Nienhuis deelde in de malaise van zijn team. De keeper schatte een bal van Jetro Willems volkomen verkeerd in en zag het leder achter zich in het doel belanden.

In de slotfase zette PSV toch aan en liep het uit naar een grote overwinning. Zowel Jeffrey Bruma als Adam Maher verschalkte de goalie van Cambuur met een kopbal. Door de drie punten blijft PSV bovenaan staan in de Eredivisie. Voor Cambuur was het pas zijn eerste nederlaag van het seizoen. Daardoor is alleen FC Twente nog ongeslagen in de Eredivisie. Aankomende week staat voor alle ploegen een bekerduel op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen