FC Twente maatje te groot voor Heracles in streekderby

Jw
21 september 2014, 14:39

FC Twente heeft zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Alfred Schreuder sloeg in de Twentse streekderby vlak voor rust toe door twee keer te scoren binnen twee minuten. Na de rust speelde FC Twente het duel zakelijk uit en prikten de gasten er voor de zekerheid nog een doelpunt bij. FC Twente won uiteindelijk met 1-4.

FC Twente had het beste van het spel in de openingsfase. De titelkandidaat zette Heracles onder druk en creëerde een paar goede kansen. Vooral Lorenzo Ebecilio had kunnen profiteren, maar had de pech dat twee van zijn schoten werden gekraakt. Heracles Almelo sloeg daarentegen bij de eerste uitbraak direct toe. Wout Weghorst, vorige week ook al trefzeker tegen Ajax, kreeg de bal mee van Thomas Bruns en opende de score met een koelbloedige schuiver (1-0).

Lang had FC Twente echter niet nodig om zich te herstellen van deze klap. Joey Pelupessy onderschepte met een sliding weliswaar een steekpass op Lorenzo Ebecilio, maar legde de bal daarmee onbedoeld klaar voor Luc Castaignos. De spits rondde het buitenkansje simpel af en trok de score weer gelijk in Almelo: 1-1.

Van het spektakel vlak voor rust was geen spoor meer te bekennen in de tweede helft. FC Twente hield de boel achterin potdicht en gaf Heracles nauwelijks gelegenheid terug te komen in de wedstrijd. Invaller Youness Mokhtar stond slechts enkele minuten in het veld en gooide de wedstrijd helemaal in het slot. De in Enschede zo bekritiseerde aanvaller kon vrijuit oversteken en rondde de counter zelf af: 1-4. FC Twente kruipt met de tweede zege op rij weer langzaam richting de top van de Eredivisie. Voor hekkensluiter Heracles Almelo zijn de zorgen alleen nog maar groter geworden met de zesde nederlaag op rij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen