Tegenslag voor Booy: "Geeft vaak nieuw perspectief"

19 september 2014, 16:27

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy doet er in aanloop naar het uitduel met ADO Den Haag niet moeilijk over. Zijn ploeg moet volgens hem 'gewoon voor de winst gaan'. De oefenmeester moet het in het Kyocera Stadion in Den Haag stellen zonder aanvoerder Marnix Kolder, die zich vrijdag verstapte op de training. Ook Bart Vriends, Lesly de Sa, Deniz Türüç en Alex Schalk zijn niet inzetbaar.

"ADO hebben we een paar keer gezien: een compacte ploeg tegen wie we aan de bak moeten, maar tegen wie we ook kansen zien. Ik heb er vertrouwen in", zegt Booy op de officiële website van de Eagles. De absentie van Kolder vindt hij een aderlating:  "Marnix is een belangrijke speler voor ons spel en in ons systeem, bovendien één van de fitste, bleek laatst weer eens uit testen. Dit soort berichten kun je missen als kiespijn."

Booy haalt motivatie uit tegenslagen als deze, geeft hij aan. "Dat is ervaring. Als dingen tegenvallen, kunnen daar ook weer mooie nieuwe dingen uit ontstaan. Dat is al zo vaak gebleken. Iedere klap die je krijgt, geeft vaak ook weer nieuw perspectief. En als het tegenzit, moet je het accepteren, wegstoppen en zeggen: oké, samen schouders eronder, samen gaan we er wat van maken, één gedachte. Supporters kunnen op momenten als deze ook zeggen: weet je wat, we steunen die jongens nóg eens wat harder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen