Cocu waarschuwt: "We mogen absoluut niet verslappen"

19 september 2014, 15:01

PSV liep vorige week tegen haar eerste seizoensnederlaag aan. Op visite bij bekerwinnaar PEC Zwolle gingen de Eindhovenaren met 3-1 ten onder. De Europese overwinning op het Portugese Estoril van donderdagavond bracht het goede gevoel weer een beetje terug in Eindhoven, maar met een thuisoverwinning op SC Cambuur zal de euforische stemming van de eerste maand nog meer terugkomen.

"De mensen verwachten van ons dat we drie punten halen. Dat vind ik terecht, maar we hebben vorig jaar zowel thuis als uit kunnen zien dat Cambuur een prima ploeg heeft", zegt trainer Phillip Cocu op PSV.nl over de thuiswedstrijd tegen Cambuur, tot dusver de verrassende nummer drie in de Eredivisie.

Het wordt allesbehalve een gemakkelijke wedstrijd, denkt Cocu: "We mogen er niet van uitgaan dat we zomaar van Cambuur winnen. Dat bewijst de 0-0 tijdens de thuiswedstrijd van vorig jaar wel. In dat opzicht weten we wat ons te wachten staat. We mogen absoluut niet verslappen zondag", beseft de keuzeheer van PSV.

Cocu mist niet alleen de geblesseerde Stijn Schaars, Abel Tamata en Memphis Depay, maar ook zomeraanwinst Andrés Guardado en Oscar Hiljemark. "Voor Guardado zal de wedstrijd van zondag te vroeg komen en ook met Hiljemark doen we rustig aan. Die kampt al een tijd met heupklachten en speelt niet vrij. We moeten ervoor waken dat hij zichzelf niet forceert. Daarom hebben we ervoor gekozen om hem voorlopig wat rust te geven. Het is een serieuze blessure", aldus Cocu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen