Ritzmaier mist Cambuur: "Het was een bijzonder jaar"

19 september 2014, 11:30

Marcel Ritzmaier maakt dit seizoen weer deel uit van de gelederen van PSV, nadat hij de vorige jaargang furore maakte in het shirt van SC Cambuur. Komende zondag ontmoet hij de club uit Leeuwarden weer. Hij kijkt met zeer positieve gevoelens terug op zijn periode in Friesland.

De Oostenrijker mist Cambuur, geeft hij op de officiële website van de Leeuwarders toe. "Ja. een beetje wel. Het was een bijzonder jaar voor mij, waarin ik voor het eerst een vaste basisspeler bij een eredivisieploeg was en we fantastisch hebben gepresteerd", aldus Ritzmaier, die naar eigen zeggen 'honderd procent fit' is, maar dit seizoen nog maar één competitiewedstrijd speelde. "Natuurlijk is dat wel een kleine tegenvaller, maar het seizoen is nog lang en ik hoop dat ik mijn kans nog ga krijgen. En dan is het aan mij om te laten zien wat ik kan."

Ritzmaier heeft een duidelijk doel voor ogen voor de rest van het seizoen: "Zoveel mogelijk spelen,  minuten maken en belangrijk zijn voor het team." De Oostenrijkse balvirtuoos vindt het mooi om te zien dat Cambuur het zo goed doet: "Ik volg SC Cambuur nog op de voet en ik ben ontzettend trots dat ze het zo goed doen. Ik ben heel blij voor het team, voor de club en de supporters."

Het wordt komende zondag geen makkie tegen Cambuur, denkt Ritzmaier: "Het gaat zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor ons worden, maar zeker na de nederlaag in Zwolle gaan we er alles aan doen om de drie punten in Eindhoven te houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen