PSV begint Europese campagne met zuinige zege op Estoril

18 september 2014, 20:53   Bijgewerkt: 18 september 2014, 21:15

PSV is zijn Europese campagne goed begonnen. In eigen huis wisten de Eindhovenaren met 1-0 te winnen van Estoril Praia in de groepsfase van de Europa League. Luuk de Jong kroonde zich in het Philips Stadion tot matchwinner door in de eerste helft een penalty binnen te schieten.

In een groep met Panathinaikos en Dinamo Moskou was een overwinning tegen het zwakker geachte Estoril op voorhand van groot belang. Dat goede resultaat moest PSV echter wel bewerkstelligen zonder aankoop Andrés Guardado en de smaakmaker van de afgelopen weken, Memphis Depay.

PSV liet al snel zien heel goed zonder de twee bepalende spelers te kunnen en al na een minuut voetballen kreeg de ploeg van trainer Phillip Cocu dan ook de eerste kans van de wedstrijd. Luuk de Jong stuitte op doelman Pawel Kiesziek en later wisten ook Adam Maher en Joshua Brenet van dichtbij niet te scoren.

Ook in de tweede helft kreeg PSV direct een kans om te scoren. Dit keer stuitte Luciano Narsingh op de Poolse doelman, die een verleden heeft bij Roda JC. Daarna zakte de thuisploeg terug en creëerde het nog maar weinig kansen. Op enkele momenten kon Estoril zelfs opduiken voor het doel van Jeroen Zoet. Echt gevaarlijk werd de ploeg van trainer José Couceiro echter nimmer, eindstand: 1-0.

Door deze overwinning is PSV gedeeld koploper in groep E van de Europa League, samen met Dinamo Moskou dat in Griekenland met 2-1 wist te winnen van Panathinaikos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen