Stewart ontkent geruchten over reden ontslag Pastoor

Stewart ontkent geruchten over reden ontslag Pastoor

18 september 2014 – Het rommelt enorm bij AZ. Alex Pastoor moest er de nieuwe hoofdcoach worden, nadat Marco van Basten een stapje terug deed wegens te veel stress, maar kwam er niet uit met de Alkmaarse club. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken bij AZ, is de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer zodoende gestart. Ondertussen vecht Pastoor zijn vertrek bij AZ juridisch aan. Hij maakt donderdag een plan de campagne met zijn advocaten.

Stewart deed, tamelijk aangeslagen, zijn verhaal voor de camera van RTV Noord-Holland. Hij zei dat het wegsturen van een Pastoor een 'zuivere beslissing' was en benadrukte dat de vertrokken coach geen rol speelde in het lekker van informatie over Van Basten, wat het AD donderdag claimde. "Nee, dat heeft geen rol gespeeld. Er is geen onderhandelingsresultaat bereikt. De duur en de hoogte van het contract speelde daarbij een rol. Een contract tot aan het einde van het seizoen was onbespreekbaar voor hem", draagt Stewart aan als reden voor het niet slagen van de onderhandelingen. AZ wilde een éénjarige contract, Pastoor een meerjarige verbintenis.

Naarmate het interview met het regionale medium voortduurde, werd Stewart steeds emotioneler. Het is een hectische periode voor hem en zijn familie. "Ik sta hier voor AZ en doe mijn stinkende best. Maar het is schandalig en zaken zijn onwaar die worden geroepen. Dat doet wat met mijn persoon. Het is een hectische periode geweest. Ik vind het nog het ergste voor mijn gezin", aldus de AZ-directeur.

Volgens Voetbal International is John van den Brom een gegadigde om de vacante positie bij AZ in te vullen. Stewart ging hier niet uitgebreid op in. "Eerst praten we over het profiel. Maar Van den Brom is vrij. Hij is één van de vele coaches die kandidaat zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020