Gemoederen lopen op in soap rond AZ en Pastoor

Gemoederen lopen op in soap rond AZ en Pastoor

18 september 2014 – De situatie in Alkmaar lijkt met de minuut merkwaardiger te worden. Nadat Marco van Basten eerder deze week voor een opvallende constructie met hem als assistent-coach opteerde, zou Alex Pastoor de nieuwe hoofdcoach worden. De trainer kwam er echter niet uit met AZ, dat hem een 'sterk verbeterde aanbieding' had gedaan, maar hem vervolgens ontsloeg. Pastoor gaat het besluit juridisch volgens het Noordhollands Dagblad aanvechten.

Het Algemeen Dagblad claimt dat Pastoor ontslagen werd, omdat diens zaakwaarnemer gelekt zou hebben dat Van Basten zou stoppen als hoofdcoach van AZ. De Telegraaf pakte vorige week vrijdag uit met dit opmerkelijke nieuws. Onderzoek zou hebben aangetoond dat Pastoor verantwoordelijk is voor het lekken van de informatie omtrent Van Basten, die vanwege problemen met stress assistent werd in Alkmaar. Dit zou Arnold Oosterveer, de belangenbehartiger van Pastoor, aan de media hebben verteld. Het is een saillant gegeven dat de zaakwaarnemer in het verleden werkte voor Earnest Stewart, de technisch directeur van AZ.

Stewart gaf de volgende verklaring voor het ontslag van Pastoor: "Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden. In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan", aldus de AZ-directeur. Pastoor is het hier niet mee eens en noemt het 'puur een besluit van AZ'.

Voetbal International schrijft dat een meningsverschil over de contractduur ten grondslag ligt aan het vertrek van Pastoor. De coach zou een langer contract willen hebben, terwijl AZ het bij één jaar wilde houden. "We willen zo snel mogelijk schakelen om voor rust te zorgen", zegt Stewart. John van den Brom is een optie om de vacante positie in te vullen en gaf al aan hiervoor open te staan.

Assistent-trainers Dennis Haar en Van Basten zullen zondag op de bankzitten tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020