Groep H: Martins Indi debuteert met riante zege in CL

17 september 2014, 22:42   Bijgewerkt: 18 september 2014, 01:04

Bruno Martins Indi is met een overtuigende overwinning gedebuteerd in het hoofdtoernooi van de Champions League. De verdediger, die een basisplaats had, won woensdag met FC Porto in het eigen Estádio Do Dragão met 6-0 van BATE Borisov. In dezelfde groep hielden Athletic de Bilbao en Shaktar Donetsk elkaar in Baskenland op 0-0.

Martins Indi en co stonden al na één helft met 3-0 voor tegen BATE Borisov. Bij het openingsdoelpunt ging BATE-keeper Sergey Chernik - en dat is een understatement - niet vrijuit. De sluitpost gooide de bal zo in de voeten van Yacine Brahimi, die dat genadeloos afstrafte. De Algenrijn werd nog wel naar een lastige hoek gedwongen, maar schoot desondanks raak.

Brahimi was de grote man bij FC Porto. De middenvelder soleerde in de dertigste minuut vanaf eigen helft naar de 2-0 en tekende in de 57ste minuut uit een vrije trap voor de 4-0. Tussendoor, in de 37ste minuut, had Jackson Martinez de 3-0 op het scorebord gekopt. Via Adrián werd het na een uur zelfs nog 5-0 en invaller Vincent Aboubakar bepaalde in de 76ste minuut de eindscore op 6-0. BATE Borisov mocht van geluk spreken dat het pak slaag niet nog harder was. Martinez raakte twee keer het houtwerk. Voor rust trof de Colombiaan de paal, in het tweede bedrijf lag de lat in de weg. De partij in Porto stond onder leiding van Bas Nijhuis.

FC Porto gaat na één duel fier aan kop in groep H, omdat het bij Athletic de Bilbao - Shaktar Donetsk 0-0 bleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen