Bruins terug bij Excelsior: "Einde van frustrerende periode"

17 september 2014, 17:46

De terugkeer van Luigi Bruins bij Excelsior is zo goed als rond. De 27-jarige middenvelder tekent donderdag, als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld en de medische keuring geen problemen heeft opgeleverd, een contract tot het einde van het seizoen bij de Rotterdamse promovendus.

Bruins begon zijn profloopbaan bij Excelsior en maakte in het shirt van de Kralingers een uitstekende indruk. In de zomer van 2007 stapte de voormalig jeugdinternational van Oranje over naar grote broer Feyenoord. In De Kuip wist hij echter niet door te breken. Daarna speelde Bruins nog voor Red Bull Salzburg en Nice. In het seizoen 2011/2012 keerde hij al eens terug bij Excelsior.

Bruins was deze zomer transfervrij, nadat zijn contract bij Nice niet werd verlengd. "Er komt nu een einde aan een frustrerende periode. Het is nooit leuk als je geen werk hebt en je je hobby niet kunt uitvoeren. Wat dat betreft is het fijn dat ik weer bij Excelsior aan de slag kan", reageert Bruins op de website van zijn nieuwe club.

Bruins had op meer dan Excelsior gerekend. "Ik heb in de Franse competitie gespeeld, niet heel veel wedstrijden, maar toch aardig wat. De Franse competitie is behoorlijk sterk, dus ik had wel verwacht dat er clubs zouden komen. Helaas gebeurde dat niet. Nieuw was dat niet, na bijna honderd wedstrijden voor Feyenoord gebeurde eerder hetzelfde. Blijkbaar heb ik een stempel waardoor clubs niet voor mij kiezen. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat ik het niveau van de Eredivisie aan kan."

Bruins, die zaterdag al kan spelen tegen FC Dordrecht, heeft vertrouwen in een goede afloop. "Excelsior heeft volgens mij een goede ploeg, die niet hoeft te degraderen. Met een beetje geluk kunnen we er zelfs rechtstreeks inblijven in deze competitie. Ik heb er veel zin in om daar een bijdrage aan te leveren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen