Jong Ajax rekent in twee instanties af met Sparta

15 september 2014, 22:11   Bijgewerkt: 15 september 2014, 22:23

Jong Ajax heeft maandag op sportpark De Toekomst Sparta met 4-2 verslagen. De Rotterdammers knokten zich in de tweede helft terug van een 0-2 achterstand, maar in de slotfase ging het alsnog fout.

Al na vijf minuten kwamen de Amsterdamse beloften op voorsprong door een doelpunt van Danny Bakker. Na een klein uur verdubbelde Elton Acolatse de score. Huseyin Dogan en invaller Johan Voskamp trokken de stand vervolgens in een tijdsbestek van vijf minuten weer gelijk, maar de vreugde bij de Rotterdammers was van korte duur. Sam Hendriks zette Jong Ajax acht minuten voor tijd opnieuw op voorsprong, alvorens invaller Sheraldo Becker het duel besliste.

In Enschede speelden de beloften van FC Twente gelijk tegen de leeftijdsgenoten uit Eindhoven. Doelpunten vielen er niet in de Veste, waar slechts 72 supporters op de tribune zaten, wel een rode kaart. Die was voor PSV'er Andrija Lukovic, na het uitdelen van een elleboogstoot.

Na zes wedstrijden heeft Sparta tien punten, Jong Ajax heeft er één minder. Beide ploegen bivakkeren in de subtop van de Jupiler League. NEC gaat aan kop met vijftien punten.