Feyenoord lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Willem II

Jw
13 september 2014, 22:52   Bijgewerkt: 13 september 2014, 23:12

Willem II heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de Kuip. Feyenoord ging met 2-1 onderuit tegen de promovendus uit Tilburg. Willem II toonde in de eerste helft veel lef en sloeg daarin twee keer genadeloos toe. Feyenoord kwam de doelpunten van Frank van der Struijk en Samuel Armenteros in de tweede helft niet meer te boven ondanks een treffer van debutant Colin Kazim-Richards.

De gedachte was dat Vermeer thuis tegen Willem II alvast rustig zou kunnen wennen aan de Kuip, voordat zijn oude club Ajax volgende week op bezoek komt. De doelman kreeg echter al binnen tien minuten zijn eerste tegentreffer om de oren. Daar kon Vermeer overigens zelf niet zoveel aan doen. Oud-Feyenoorder Samuel Armenteros brak door op links en leverde een loepzuivere voorzet af bij de volledig vrijstaande Frank van der Struijk, die bij de tweede paal fraai raak volleerde: 0-1.

Feyenoord zette daar slechts een paar kansen tegenover, waarbij met name Jean-Paul Boëtius en Lex Immers teleurstelden in de afronding. Trainer Fred Rutten greep daarom in. Met Jens Toornstra en Elvis Manu in de ploeg ging Feyenoord in de tweede helft op jacht naar eerherstel. Hoewel Feyenoord veel beter aan voetballen toekwam, duurde het tot de 75ste minuut voordat de aansluitingstreffer viel. De debuterende invaller Colin Kazim-Richards liet zich direct gelden door met het hoofd een voorzet te verlengen tot een doelpunt: 1-2. 

De Kuip explodeerde van opluchting en ineens was er weer plaats voor hoop. Kazim-Richards had zichzelf in één klap tot de nieuwe held van het Legioen kunnen promoveren, maar had de pech dat een acrobatische omhaal rakelings naast vloog. De tank was bij Willem II in de slotfase helemaal leeg, maar door onder meer sterk keeperswerk van Feyenoord-huurling Kostas Lamprou bleef de ploeg van coach Jurgen Streppel wel overeind. Feyenoord verloor daardoor voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd met 1-2. Aan Rutten de zware taak om zijn team vanaf morgen voor te bereiden op de uitwedstrijd van donderdag tegen Europa League-winnaar Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen